مقایسه ایکس باکس سری اس و ایکس

مقایسه ایکس باکس سری ایکس و اس
ایکس باکس نسل نهم کنسول ها را با دو کنسول کاملا متفاوت شروع کرد که از همه لحاظ با هم متفاوت اند. امروز قصد داریم مقایسه ایکس باکس سری اس و ایکس را انجام بدهیم و ببینیم کدام کنسول برای چه افرادی مناسب است، کدام یک به صرفه تر است، کدام یک امکانات بیشتری دارد و نهایتاً کدام یک را بخریم.

فهرست مطالب

رفع ابهام اسم ها

ایکس باکس سری اس و ایکس باکس سری ایکس، دو کنسول جدید نسل نهمی ایکس باکس هستند. ایکس باکس سری ایکس نسخه قوی تر است و سری اس نسخه اقتصادی. در نسل قبلی، ایکس باکس وان اس و وان ایکس را داشتیم، و حالا این کنسول های جدید جایگزین آن ها شده اند. معمولا خیلی از افراد این اسم ها را با هم اشتباه می گیرند، اما زیاد سخت نیست. ایکس برای کنسول های قدرتمند است و اس برای کنسول های اقتصادی. کلمه سری برای کنسول های نسل نهم است و کلمه وان برای کنسول های نسل هشتم.

با عرضه کنسول های نسل نهمی، کنسول های ایکس باکس وان تقریبا ارزش خرید ندارند. برای همین، اگر قصد خرید کنسول دارید، بهتر است سراغ نسل نهمی ها بروید، پس فعلا مقایسه بین نسل نهمی هاست.

مقایسه ایکس باکس سری ایکس و سری اس

این دو کنسول مشخصات کاملا متفاوتی دارند و دو بازار مختلف را هدف گرفته اند. به همین دلیل است که ایکس باکس این بار هم دو کنسول تولید کرده است. به طور کلی، خرید ایکس باکس سری ایکس مناسب گیمر هایی است که می خواهند مشخصات گرافیکی خیلی بالایی داشته باشند. دوست دارند بهترین کیفیت تصویر را تجربه کنند و دنبال فناوری هایی مثل رهگیری پرتو و ری تریسینگ هستند.

اما ایکس باکس سری اس بیشتر برای افرادی است که آنچان شیفته کیفیت 4K نیستند و خیلی روی پیکسل ها وسواس ندارند. گیمر هایی که ترجیح می دهند با هزینه ای کمتر، امکانات نسبتا خوبی داشته باشند. همچنین برای کسانی که خیلی اهل بازی نیستند و صرفا بعضی وقت ها دورهمی بازی می کنند خرید ایکس باکس سری اس مناسب تر است.

البته فکر نکنید سری اس یک کنسول دم دستی و بی کیفیت است، این کنسول هم در نوع خودش قدرت خوبی ارائه می دهد. حالا این دو کنسول را جزء به جزء بررسی می کنیم و خودتان این را متوجه خواهید شد.

ظاهر و اندازه

اولین چیزی که توجه را جلب می کند، اندازه این کنسول هاست. هردوی این کنسول ها اندازه کوچک و جمع و جوری دارند، اما سری اس واقعا خیلی جمع و جور است. این تقریبا کوچک ترین کنسولی است که تا امروز ساخته شده و حجمش تقریبا نصف سری ایکس است. علاوه بر اندازه کوچک، وزن بسیار سبکی هم دارد. این باعث می شود آن را هر جایی بتوانید بگذارید و بتوانید آن را خیلی راحت دنبال خودتان ببرید. مثلا خانه دوستتان، یا مسافرت.

اما در مورد طراحی ظاهری، هردو خیلی مینیمال، ساده و شیک هستند و می توانید آن ها را عمودی یا افقی بگذارید. البته ظاهر کنسول ها و جهت علامت ایکس باکس می گوید بهتر است سری اس افقی و سری ایکس عمودی گذاشته شود و دلیل آن هم مربوط به خنک کننده شان است. در تصویر می توانید شیوه غلط قرار گیری را ببینید. انگار این دوستمون میخواسته لجبازی کنه 😀

بدنه این کنسول ها یک دست و ساده است و به جز یک علامت ایکس باکس، یک دکمه و درگاه، و یک خروجی هوا چیز دیگری روی آن نمی بینید. پلاستیک بدنه بسیار با کیفیت است و وقتی کنسول را دستتان بگیرید این را به خوبی متوجه می شوید.

قدرت سخت افزار و گرافیک

اما مهم ترین تفاوت این جاست. پردازنده هر دو کنسول معماری مشابهی دارند، اما پردازنده سری ایکس قوی تر است و قدرت بالاتری ارائه می دهد. در ادامه این دو را کامل مقایسه می کنیم. اما فعلا جدول مقایسه زیر را ببینید.

جدول مقایسه ایکس باکس سری اس و ایکس از لحاظ سخت افزار

ایکس باکس سری ایکسایکس باکس سری اس
معماری CPUAMD Zen 2 سفارشی AMD Zen 2 سفارشی 
مشخصات CPU8 هسته‌ی ZEN 2 در فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز8 هسته‌ی Zen 2 در فرکانس ۳.۶ گیگاهرتز
معماری GPUAMD RDNA 2 سفارشیAMD RDNA 2 سفارشی
مشخصات GPU۱۲ ترافلاپس، ۵۲ واحد پردازشی با فرکانس ۱.۸۲۵ گیگاهرتز۴ ترافلاپس، 20 واحد پردازشی با فرکانس ۱.۵۶۵ گیگاهرتز
حافظه رم۱۶ گیگابایت رم GDDR6۱۰ گیگابایت رم GDDR6
پهنای باند حافظه۵۶۰ گیگابایت بر ثانیه برای بخش ۱۰ گیگابایتی
۳۳۶ گیگابایت بر ثانیه برای بخش ۶ گیگابایتی
۲۲۴ گیگابایت بر ثانیه برای بخش ۸ گیگابایتی
۵۶ گیگابایت بر ثانیه برای بخش ۲ گیگابایتی
حافظه داخلییک ترابایت SSD512 گیگابایت یا یک ترابایت SSD
سرعت انتقال اطلاعات۲.۴ گیگابایت بر ثانیه (خام)/ ۴.۸ گیگابایت بر ثانیه (فشرده)۲.۴ گیگابایت بر ثانیه (خام)/ ۴.۸ گیگابایت بر ثانیه (فشرده)
امکان ارتقا حافظهیک ترابایت کارت سفارشی NVMe اضافه شوندهیک ترابایت کارت سفارشی NVMe اضافه شونده
حافظه خارجیپشتیبانی از هارددیسک USB با استاندارد USB3.2پشتیبانی از هارددیسک USB با استاندارد USB 3.2
درایو دیسکدرایو 4K UHD Blu-ray ندارد
خروجی تصویرHDMI 2.1 – پشتیبانی از  4K/120 Hz, 8KHDMI 2.1 – پشتیبانی از  1440p/120fps
صدای محیطیDolby Atmos, DTS:X, Windows SonicDolby Atmos, DTS:X, Windows Sonic

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *