صفحات مهم:   خرید PS5 Pro

مقایسه PS5 و ایکس باکس سری ایکس – Xbox Series X بهتر است یا PS5؟

مقایسه PS5 و ایکس باکس
ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 یا همان PS5 بهترین کنسول های حال حاضر اند و اکثر افرادی که می‌خواهند کنسول بخرند، بین این دو کنسول مردد می شوند. هر دو کنسول بسیار قدرتمند و جذاب اند و برای بازی کردن عالی اند. در این مقاله مقایسه PS5 و ایکس باکس سری ایکس را داریم. می‌خواهیم ببینیم کدام کنسول قوی تر است، و کدام کنسول بهتر بازی ها را بهتر اجرا می کند. و در نهایت در مقایسه PS5 و Xbox Series X کدام کنسول برنده است و کدام را باید بخریم.

فهرست مطالب

مقایسه PS5 و Xbox Series X در اجرای بازی ها

کنسول را برای بازی کردن می خریم، مگر نه؟ پس سعی کنید بیش از حد درگیر مشخصات سخت افزار و جزئیات فنی کنسول ها نشوید. ما میخواهیم با کنسول بازی کنیم و فقط باید ببینیم با کدام کنسول بهتر می شود بازی کرد. تنها چیزی که اهمیت دارد همین است.

اول از همه، باید بدانید که هر دو کنسول بسیار قوی و با کیفیت هستند و توانایی اجرای تمام بازی ها با کیفیت مناسب را دارند. یعنی هرکدام را که بخرید، هردو کیفیت قابل قبولی دارند، اما اینجا می‌خواهیم دقیق ببینیم کدام یک بهتر است.

در نهایت اگر خواستید ایکس باکس بخرید، می توانید مدل های مختلف ایکس باکس را ببینید و مقایسه کنید، و اگر خواستید پلی استیشن بخرید، می توانید همچنین صفحه خرید PS5 اسلیم را هم ببینید.

البته توجه کنید که در این مقایسه، نسخه عادی PS5 را در نظر گرفته ایم. اگر نسخه پرو را تهیه کنید، 40 درصد گرافیک قوی تر، حافظه بیشتر، و برخی شرایط دیگر را خواهید داشت. برای این مورد می توانید مقایسه PS5 عادی و PS5 Pro را بخوانید.

کیفیت اجرای بازی به چند مورد مهم بستگی دارد، گرافیک و کیفیت تصویر، سرعت اجرای بازی، حافظه، دسته کنسول، و بازی‌های هرکدام.

مقایسه گرافیک PS5 و Xbox Series X

مقایسه اسمی گرافیک PS5 و Xbox series X

قدرت پردازشی کنسول ها را با واحد ترافلاپس اندازه گیری می کنیم. پی اس فایو 10.5 ترافلاپس و ایکس باکس سری ایکس 12 ترافلاپس قدرت دارند.

پلی استیشن 5ایکس باکس سری ایکس
10.5 ترافلاپس12 ترافلاپس

اما به همین سادگی ها هم نیست. این عدد قدرت عددی سخت افزار را نشان می دهد، اما کیفیت تصویر به خیلی موارد دیگر هم بستگی دارد. مثلا با وجود اینکه ایکس باکس قدرت بیشتری دارد گفته می شود که PS5 معماری سخت افزار بهتری را اجرا کرده و این تا حدودی این اختلاف را جبران می کند. در نهایت خروجی تصویر الزاما به این عدد وابسته نیست و باید به طور عملی و در بازی مقایسه کرد.

مقایسه عملی گرافیک PS5 و Xbox series X

طبق آزمایش های ما، در اکثر بازی ها عملکرد ایکس باکس سری ایکس کمی بهتر است. یعنی در کیفیت تصویر ثابت، نرخ فریم ایکس باکس کمی بیشتر است. یعنی در این مورد تقریبا ایکس باکس بهتر از PS5 کار می کند. البته این تفاوت شاید در خیلی از بازی ها آنچنان محسوس نباشد، و هردو کنسول تقریبا همه بازی ها را با کیفیت خوب و مناسبی اجرا می کنند.

در بعضی از بازی ها PS5 عملکرد بهتری دارد و در بعضی دیگر ایکس باکس بهتر است، برای همین مقایسه گرافیک PS5 و ایکس باکس سری ایکس کمی سخت است و اختلاف خیلی زیاد نیست، اما در مجموع در زمینه گرافیک ایکس باکس کمی بهتر عمل می کند.

خروجی تصویر کنسول ها

هر دو کنسول می توانند کیفیت تصویر 4K، و حداکثر نرخ فریم، 60 فریم تا 120 فریم داشته باشند. همچنین هر دو کنسول یه فناوری ری‌تریسینگ و رهگیری پرتو مجهز هستند و در این زمینه برتری خاصی ندارند. البته برای استفاده کامل از این ویژگی ها، باید نمایشگری که استفاده می کنید هم توانایی نشان دادن آن را داشته باشد و ضمنا از HDMI 2.0 یا بالاتر پشتیبانی کند.

مقایسه سرعت PS5 و Xbox Series X

یکی از بهترین اتفاقاتی که در نسل جدید کنسول ها افتاده، استفاده از حافظه های SSD است. این حافظه ها نسبت به حافظه های عادی سرعت خیلی بیشتری دارند. این باعث می شود که بازی خیلی سریع تر اجرا شود و تجربه بازی خیلی روان تر شود. خبر خوب اینکه حافظه‌ی هر دوی این کنسول ها از نوع حافظه SSD است، البته در مقایسه سرعت PS5 و Xbox series X، باید گفت که حافظه‌ی PS5 کمی سریع تر است.

تصویر PS5 و ایکس باکس سری ایکس در کنار هم

مقایسه ظرفیت حافظه در PS5 و ایکس باکس سری ایکس

هر چقدر حافظه کنسول بیشتر باشد، بازی های بیشتری را میتوانید هم‌زمان روی کنسول داشته باشید. در این زمینه، حافظه ایکس باکس کمی بیشتر است. پلی استیشن 825 گیگابایت و ایکس باکس سری ایکس 1 ترابایت حافظه داخلی دارند.

پلی استیشن 5ایکس باکس سری ایکس
825 گیگابایت1 ترابایت

البته هر دو کنسول قابلیت افزایش حافظه را دارند. یعنی در هر دو کنسول می توانید حافظه مخصوصی را جداگانه بخرید و به کنسول وصل کنید تا حافظه کنسول بیشتر شود. هر کدام کنسول ها حافظه های مخصوصشان را معرفی کرده اند که می توانید از اینجا ببینید و تهیه کنید:

البته اگر PS5 اسلیم تهیه کنید یا اقدام به خرید PS5 Pro کنید، حافظه داخلی بیشتری دریافت می کنید. نسخه اسلیم 1ترابایت و نسخه پرو 2ترابایت حافظه داخلی دارند.

مقایسه مشخصات فنی کنسول ها

حالا نوبت دیدن مشخصات فنی است. البته گفتیم که خیلی لازم نیست درگیر این مشخصات شوید، اما به هر حال مشخصات کنسول ها به این صورت است:

پلی استیشن 5ایکس باکس سری ایکس
پردازنده (CPU)8 هسته AMD با فرکانس 3.5 گیگاهرتز8 هسته AMD با فرکانس 3.8 گیگاهرتز
گرافیک (GPU)AMD RDNA 2AMD RDNA 2
ظرفیت حافظه825 گیگابایت1000 گیگابایت
حافظه رم16 گیگابایت GDDR616 گیگابایت GDDR6
قدرت پردازش گرافیک10.3 ترافلاپس12 ترافلاپس
درایو دیسک4K UHD Blu-ray4K UHD Blu-ray
کیفیت تصویرحداکثر 4Kحداکثر 4K
نرخ فریمحداکثر 120Hzحداکثر 120Hz

این مشخصات فنی را خود شرکت های سازنده اعلام می کنند. مثلا ردیف نرخ فریم را ببینید، حداکثر 120 هرتز. این در حالی است که در هر بازی یک نرخ فریم متفاوت ایجاد می شود. برای همین است که نمی شود برای مقایسه فقط به مشخصات فنی توجه کرد.

مقایسه طراحی PS5 و ایکس باکس سری ایکس

شاید فکر کنید طراحی که خیلی مهم نیست، اما در هر حال اگر دوست دارید این قسمت را هم بخوانید. درمورد طراحی ظاهری، دو کنسول کاملا با هم متفاوت اند. ایکس باکس طراحی ساده و مینیمالی دارد، و مکعب مستطیلی مشکی رنگ است که با ظاهر شیک و ساده ای ایجاد می کند. جنس بدنه پلاستیک فشرده با کیفیتی است، البته جای اثر انگشت روی آن می ماند. طراحی ایکس باکس شاید خیلی خاص و هیجان انگیز نباشد، اما شیک و زیباست و با محیط خانه هماهنگ می شود. در مقابل، PS5 یک طراحی فضایی عجیب را انتخاب کرده، بدنه منحنی و سفید رنگی دارد که بر خلاف ایکس باکس، کاملاً جلب توجه می کند. جنس بدنه اش پلاستیک با کیفیتی است، و یک نوار مشکی براق در وسط دارد که جای انگشت و حتی خط و خش روی آن می ماند.

ایکس باکس سری ایکس انگار طوری طراحی شده که باید عمودی قرار بگیرد، و یک پایه لاستیکی هم زیر آن قرار دارد. البته می توانید آن را افقی هم بگذارید. پلی استیشن 5 هم می تواند افقی یا عمودی قرار بگیرد. البته اگر نسخه اسلیم یا پرو را تهیه کنید، پایه عمودی را ندارید و یا باید کنسول را افقی بگذارید یا اینکه پایه عمودی را جداگانه تهیه کنید. چیزی که از نحوه قرارگیری مهم تر است، فضای اطراف دستگاه است که باید حتما چندین سانتی متر با اطراف فاصله داشته باشد تا هوا به خوبی جریان پیدا کند و کنسول داغ نشود.

در کل، طراحی ظاهری چیزی نیست که بتوان برنده و بازنده ای برایش تعیین کرد. بیشتر بستگی به سلیقه شما دارد که کدام یک را بپسندید.

مقایسه دسته PS5 و دسته ایکس باکس سری ایکس

خب، به مقایسه دسته رسیدیم. این قسمت، تقریبا برگ برنده PS5 محسوب می شود، چون دسته PS5 امکانات خارق العاده ای را اضافه می کند. پلی استیشن به کلی دسته را نسبت به دسته نسل قبلی متحول کرده است، در حالی که دسته ایکس باکس همان دسته نسل قبلی است. دسته جدید فقط یکسری تغییرات جزئی داشته و یکسری بهبود ها دریافت کرده است. در مورد دسته ایکس باکس میتوانید مقاله مقایسه دسته ایکس باکس سری ایکس و وان ایکس را بخوانید.

البته اینکه دسته ایکس باکس زیاد تغییر نکرده به این خاطر است که دسته نسل قبلی واقعا دسته خوبی بود، و از لحاظ راحتی و خوش دستی، خیلی مناسب بود. در این نسل هم فقط ایرادات جزئی را برطرف کرده است. ولی PS5 امکانات خیلی خاصی را اضافه کرده که دسته ایکس باکس بویی از آن ها نبرده است. مقایسه کامل و دقیق دسته PS5 (با نام دوال سنس) و دسته ایکس باکس را در صفحه مقایسه دسته PS5 و دسته ایکس باکس بخوانید.

مقایسه PS5 و ایکس باکس سری ایکس و مقایسه دسته PS5 و Xbox Series X

هپتیک فیدبک

اولین قابلیت که واقعا فوق العاده است، مربوط به موتور های لرزشی دسته است که هپتیک فیدبک نام دارد و به معنی بازخورد لمسی است. برای این کار، موتور های بهبود یافته و پیشرفته ای داخل دسته قرار گرفته اند، و لرزش های بسیار دقیقی را به دست بازیکن وارد می کند. این لرزش ها، اطلاعات مفیدی در مورد بازی می دهند و درواقع باعث می شوند حس لامسه هم وارد بازی شود. برای مثال، وقتی که در یک بازی رانندگی ماشین به دیوار بخورد، بدون اینکه نگاه کنید می توانید حس کنید که کدام قسمت ماشین برخورد کرده است، چون برخورد را در دستتان حس می کنید. یا وقتی در یک مسیر ناهموار رانندگی می کنید، می توانید فراز و نشیب ها و تکان های جاده را در دستتان حس کنید.

برای بررسی دقیق این قابلیت، می توانید مقاله هپتیک فیدبک چیست؟ را بخوانید.

تریگر های تطبیق پذیر

قابلیت بعدی، تریگر های تطبیق پذیر نام دارد. تریگر ها همان دکمه های بالای دسته هستند که معمولا کارهایی مثل شلیک را انجام می دهند. این تریگر ها، در دسته دوال سنس با توجه به بازی، واکنش نشان می دهند و واکنش های خیلی دقیقی هم دارند. مثلا اگر با اسلحه سبکی مثل کلت شلیک کنید، تریگر ها به راحتی فشرده می شوند، اما اگر بخواهید با یک اسلحه سنگین مثل اسنایپر یا آر پی جی شلیک کنید، تریگر ها سفت می شوند و باید بیشتر فشار بدهید.

همچنین می توانید در تنظیمات، حساسیت تریگر ها را به دلخواه خودتان تغییر دهید. این قابلیت در بازی های دیگر هم کاربرد دارد، و برای مطالعه کامل می توانید مقاله تریگر های تطبیق پذیر را بخوانید.

قابلیت های دسته PS5 اینجا تمام نمی شود، این دسته قابلیت هایی مثل حسگر حرکت و میکروفون داخلی و صفحه لمسی و برخی چیز های دیگر هم دارد، و اگر دوست دارید بیشتر بدانید، باید ادامه را در صفحه خرید دسته PS5 مطالعه کنید.

درمجموع

دسته PS5 باتری داخلی دارد و با درگاه USB-C شارژ می شود، در حالی که برای دسته ایکس باکس نیاز به باتری قلمی دارید. البته می توانید باتری شارژی بخرید و دسته ایکس باکس را هم شارژی کنید. هر دو دسته بسیار با کیفیت اند، البته دوام دسته ایکس باکس کمی بیشتر است، خرابی های دریفت دسته PS5 خیلی بیشتر گزارش شده اند. دسته های نسل قبلی پلی استیشن به PS5 وصل نمی شوند، درحالی که دسته ایکس باکس به راحتی به نسل قبلی وصل می شود و دسته های قدیمی هم به راحتی به کنسول های جدید متصل می شوند. یعنی اگر قبلا ایکس باکس داشتید و ایکس باکس جدید بخرید، نیاز به خرید دسته ایکس باکس ندارید.

مقایسه PS5 و ایکس باکس سری ایکس | بازی های انحصاری

بازی های کنسول، به دو دسته تقسیم می شوند. بازی های سوم شخص یا Third Party، که توسط شرکت های دیگر تولید می شوند، و بازی های انحصاری، که خود شرکت های سازنده کنسول یا همکارانشان ها آن را می سازند. عناوین سوم شخص را روی هر دو کنسول دارید، ولی انحصاری ها فقط برای همان کنسول هستند. (البته اکثر بازی های انحصاری بعد از مدتی برای بازیکنان کامپیوتر هم در دسترس قرار می گیرد.)

یعنی بازی های انحصاری ایکس باکس روی پلی استیشن نیستند و بازی های پلی استیشن هم روی ایکس باکس نیستند. البته گاهی وقت ها بعضی از بازی ها بعد از چند سال برای کنسول رقیب هم عرضه می شوند. اکثر بازی های بزرگ و شاهکار برای هر دو کنسول در دسترس هستند. مثل Red Dead Redemption 2، GTA، Assassin’s Creed، سری Call of Duty، و بسیاری دیگر. البته بازی های انحصاری هم عناوین قابل توجه زیادی دارند.

بازی های سوم شخص که اکثر بازی ها هم از همین دسته هستند، برای دو کنسول یکسان اند، ولی تفاوت در بازی های انحصاری است. در این زمینه پلی استیشن عملکرد بهتری داشته است. بازی هایی مثل سری Spiderman، God of War و یا بازی هایی مثل The Last of us و Ghost of Tsushima که واقعا شاهکار هستند، انحصاری پلی استیشن اند. درمقابل ایکس باکس هم عناوینی مثل مجموعه رانندگی Forza Horizon و Starfield و Halo را دارد، اما باید قبول کرد که پلی استیشن عناوین بهتری ارائه کرده است. البته بازی های انحصاری محدود به این چند عنوان نیستند، و هرکدام از این دو کنسول بازی های بی شماری به عنوان انحصاری در اختیار دارند.

مقایسه PS5 و ایکس باکس سری ایکس | سرویس های آنلاین

ایکس باکس در این قسمت تا حدود زیادی ضعفش در بازی های انحصاری را جبران کرده است. سرویس های آنلاین، اشتراک هایی هستند که با تهیه کردن آن ها، می توانید تا زمانی که مهلت اشتراک تمام نشده، از یکسری بازی ها استفاده کنید، بدون این که نیاز باشد آن ها را خریداری کنید. اشتراک Xbox، با نام “گیم پس” شناخته می شود و اشتراک PS5، “پلی استیشن پلاس” نام دارد.

گیم پس نسبت به سرویس رقیب امکانات و شرایط خیلی بهتری دارد. در گیم پس بازی های خیلی بیشتری در اختیار دارید، و تمام بازی های انحصاری ایکس باکس از روز اول انتشار، به صورت رایگان روی گیم پس قرار می گیرند. علاوه بر این، بازی های نسل های قبلی ایکس باکس هم همگی روی گیم پس موجود هستند. در مقابل پلی استیشن پلاس تعداد بازی های کمتری دارد، به دلیل مشکلات نرم افزاری بازی های زیادی از نسل های قبلی ندارد، و بازی های انحصاری پلی استیشن بین چندین ماه تا یکی دو سال بعد از عرضه به این سرویس می آیند و برای بازی کردن آن ها در زمان عرضه، باید هزینه آن ها را جداگانه پرداخت کنید.

البته هر دو سرویس PS Plus و Game Pass بازی های زیادی برای عرضه دارند، ولی در مقایسه PS5 و ایکس باکس سری ایکس، در نهایت ایکس باکس در این زمینه بهتر عمل کرده است. به زودی می توانید مقایسه پلی استیشن پلاس و گیم پس را از گیمر دریم بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *